15 ЛИСТОПАДА 2024 РОКУ ВІДБУДЕТЬСЯ ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДАМИ ОСВІТИ»

вівторок, 15 жовтня 2024 р.

 ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція

«ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДАМИ ОСВІТИ»

Дистанційний режим
15 листопада 2024 року

Шановні колеги!
Запрошуємо Вас взяти участь у конференції.

Всеукраїнська науково-практична конференція  стане платформою для обговорення актуальних теоретико-методологічних питань використання технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти та обєднання зусиль науковців і практиків щодо вдосконалення системи управління закладами освіти.

 Безкоштовна участь

Інформаційний лист

  




середа, 9 жовтня 2024 р.

4200 завдань з української мови та читання для 1-4 класу

 

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує для використання батькам та вчителям початкових класів навчальні матеріали з української мови та читання для молодших школярів.

Сайт містить понад 4200 завдань для друку, створених професійними методистами та вчителями-практиками. Їх використання у щоденній роботі з дітьми в школі та вдома дозволить покращити результативність вивчення української мови.

Усі завдання сайту дуже яскраві, насичені креативно підібраним матеріалом, мають ігровий компонент. Кожне обране завдання можна роздрукувати як на звичайному, так і на кольоровому принтері.

Виконання завдань на папері дозволить розвивати не лише мовленнєву чи літературну компетентність, а й «soft skills»: охайність, посидючість, самостійність, кмітливість, творчі здібності, уяву тощо.

Для зручності користувачів завдання об’єднані за класами. Також користувачі можуть фільтрувати завдання за предметними категоріями та темами, типами головоломок тощо.

Детальніше…

95% вчителів вважають, що учні стали навчатися гірше – опитування

 

95% шкільних учителів переконані, що з початку повномасштабного вторгнення навчальні результати школярів погіршилися.

Відповідні дані оприлюднили Rakuten Viber спільно зі студією онлайн-освіти EdEra за результатами опитування майже тисячі педагогів, що було провелено напередодні Дня вчителя.

У межах опитування вчителі висловили власну думку щодо того, чи стали учні навчатися гірше протягом останніх 3 років, а також чому так відбувається та які методи можуть повернути успішність на достатній рівень.

За підсумками опитування, абсолютна більшість (95% опитаних учителів) впевнені, що навчальні результати учнів погіршилися з лютого 2022 року.

Ці спостереження базуються на власних враженнях вчителів, проведеній з учнями діагностиці, обговореннях з іншими вчителями та погіршенні оцінок.

Серед основних причин такого явища педагоги виокремлюють побутові перешкоди (83,8% вчителів відмітили цей варіант) та стрес через війну (73,7%).

Детальніше…

Студенти можуть скористатись гарячою лінією МОН щодо грантів

 

Студенти, у яких виникають питання щодо отримання освітнього гранту, можуть зателефонувати на гарячу лінію Міністерства освіти і науки.

З метою підтримки студентів МОН продовжує надавати консультаційну підтримку щодо державних грантів на навчання.

Для отримання консультації необхідно звертатись на гарячу лінію МОН за номером 0-(800)-50-45-70.

Також студенти можуть звернутись з питаннями, написавши на електронну пошту grant_mon@mon.gov.ua.

Гаряча лінія працює з понеділка по четвер з 9:00 до 17:00, у пʼятницю – з 9:00 до 16:00.

Консультаційна підтримка МОН у вигляді роботи гарячої лінії буде працювати до 5 листопада 2024 року.

Детальніше…