вівторок, 30 листопада 2021 р.

V регіональна науково-практична конференція «Використання технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти»


Постійне підвищення якості освіти та педагогічної діяльності – наша спільна мета. Досягнути її можливо лише спільними зусиллями у партнерській взаємодії.

26 листопада 2021 року, відповідно до плану роботи Тернопільського ОКІППО, на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet у режимі онлайн було проведено V регіональну науково-практичну конференцію «Використання технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти» на базі кафедри менеджменту і методології освіти.

Мета конференції – висвітлити актуальні теоретичні та практичні питання, які пов’язані з використанням технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти та визначити шляхи їх вирішення; об'єднати зусилля науковців і практиків щодо вдосконалення системи управління закладами освіти.

У роботі конференції взяли участь науковці та освітяни-практики із Тернопільської, Рівненської, Херсонської та Чернівецької областей.

Пленарне засідання конференції відкрив вітальними словами Петровський О. М., директор Тернопільського ОКІППО, кандидат історичних наук, доцент, який зосередив увагу на необхідності удосконалення системи управління загальною середньою освітою в контексті ідей «Нової української школи» та побажав присутнім плідної роботи. Хома О. З. начальник управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації привітала учасників конфернції та відзначила важливість проведення таких наукових заходів для розвитку системи освіти. Моравська Н. С., начальник управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області наголосила на вагомості співпраці та висвітлила питання розбудови системи забезпечення якості освіти в умовах реформування галузі. Вітенко І. М., заступник директора з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва ТОКІППО, кандидат географічних наук, повідомив учасників заходу про експериментальну діяльність закладу освіти і шляхи її впровадження. Шайнюк Ю. Ч., заступник директора з питань моніторингу якості освіти та зовнішнього незалежного оцінювання ТОКІППО, ознайомив учасників з нормативно-правовим та інформаційно-методичним забезпеченням ЗНО-2022 і основними новаціями.

Далі у рамках конференції на секційному засіданні було порушено низку питань: механізми публічного управління в освітній галузі в контексті євроінтеграційних процесів; нові функціональні можливості керівника закладу освіти в умовах освітніх змін; оцінювання якості освітнього процесу в закладах дошкільної освіти; професійне зростання керівника закладу крізь призму концепції «Нової української школи» та багато інших.

Із доповідями виступили: Волощук Н. І., заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області представила формуванння стратегічного бачення розвитку закладів освіти в територіальній громаді. Завдання директора школи. Лютко О. М., завідувач кафедри філософії, економіки та менеджменту освіти Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат філософських наук, доцент висвітлила принципи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти.

У дискусії взяли участь Яковишин Р. Я, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук, Жизномірська О. Я., доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО, кандидат психологічних наук, Бачинська Н. Я., методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО, Давимука Я. М., директор закладу загальної середньої освіти «Шимковецька гімназія» Збаразької міської ради, Кожушко О. К., директор комунального закладу Острівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Великоберезовицької селищної ради Тернопільської області, магістр, Яковлєва В. Ф., директор Вишнівецької комунальної ЗОШ І-ІІІ ступенів Вишнівецької ОТГ.

Модератор конференції доцент, в.о. завідувача кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук Брик Р. С.  говорив про важливість проведення заходу, акцентував увагу на інформаційній відкритості закладів освіти як складової якісного процесу управління.

За підсумками роботи конференції буде видано збірник тез.

Щиро дякуємо всім учасникам конференції за спільну роботу!














Немає коментарів:

Дописати коментар