вівторок, 24 жовтня 2017 р.

ПРАКТИЧНЕ ВПРОВАДЖЕННЯ НАСКРІЗНОЇ МЕДІАОСВІТИ У ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ



Городецька Оксана Володимирівна, викладач кафедри менеджменту та методології освіти ТОКІППО 19 жовтня 2017 року брала участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Практичне впровадження наскрізної медіаосвіти у загальноосвітніх навчальних закладах», що проходив у м. Дніпрі.
В рамках семінару обговорювалися актуальні питання стандартизації наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику; розглядалися інноваційні та передові розробки і напрацювання з проблем медіаграмотності учнів в умовах шкільної системи наскрізної медіаосвіти.
Учасники Всеукраїнського семінару мали можливість ознайомитися з досвідом роботи КВНЗ «Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» зі створення системи шкільної медіаосвіти на основі принципів наскрізного навчання. А також взяти участь у практичних, тренінгових заняттях, майстер-класах з упровадження наскрізної медіаосвіти у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів.
В рамках семінару у Комунальному закладі освіти «Середня загальноосвітня школа № 42» Дніпровської міської ради були представлені фрагменти уроків, презентації творчих проектів, ток-шоу, дискусійний клуб, засідання шкільного пресцентру також була презентована модель учнівського самоврядування.
Медіаосвіта в навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів – нагальна потреба, що відповідає інтересам дітей, батьків, освітян, загальним тенденціям розвитку сучасного суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар