четвер, 16 листопада 2023 р.

Письмове множення цікаво: зошит для учнів 4 класу

 

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам та вчителям початкових класів систему завдань, яка в невимушеній формі сприятиме вдосконаленню в дітей 9–10 років обчислювальних навичок та закріпленню вміння множити письмово.

Зошит складається з 19 оригінальних і цікавих завдань, які мають на меті допомогти дитині вчитися виконувати письмове множення багатоцифрового числа на одноцифрове й багатоцифрове число.

Реалізація програми розрахована на 6–9 днів, причому за день рекомендовано виконувати 2–3 завдання. Виконуючи їх щодня, дитина зможе повторити таблицю множення, закріпити знання про взаємозв’язок між діями множення та додавання, потренуватися письмово множити.

Завдання в зошиті розміщено від простіших до більш складних. Завдяки такій структурі педагоги можуть використати зошит для організації диференційованого навчання. Головне – упевнитися, що навички письмового множення міцно сформовані, дитина усвідомлює принцип множення у стовпчик.

Більшість завдань зошита має незвичну і цікаву для дітей форму – учням пропонується розшифрувати прислів’я, скласти арифметичні картини або «піднятися» на гірські вершини, розв’язавши приклади на множення.

Розпочинати роботу над зошитом можна у будь-який час. При виконанні завдань варто орієнтуватися на темп навчання дитини, її інтерес до теми й особисті досягнення.

Детальніше…

Немає коментарів:

Дописати коментар