понеділок, 21 серпня 2023 р.

Сучасні підходи НУШ: компетентнісні завдання

 

Стрімкий розвиток інформаційного суспільства та цифрових технологій, а також поява нових професій впливають на зміну умінь і навичок, якими мають володіти фахівці.

Вони повинні не тільки мати ґрунтовні знання зі своєї спеціальності, але і уміти комунікувати, працювати в команді, швидко знаходити необхідну інформацію здійснювати її аналіз, пропонувати нові ідеї.

Такі зміни ринку праці вимагають відповідних змін в освітній галузі. Освітня система має створити необхідні умови, що дозволяють випускникам оволодіти необхідними компетентностями для своєї подальшої успішної реалізації в суспільстві та забезпечити їхню конкурентоспроможність.

Саме тому в українській освіті відбувається перехід до компетентнісно орієнтованого навчання (компетентнісного підходу в освіті).

Компетентність розуміємо як динамічну комбінацію знань, умінь, навичок, способів мислення, поглядів, цінностей, інших особистих якостей, що визначає здатність особи успішно соціалізуватися, провадити професійну та подальшу навчальну діяльність.

Детальніше…

Немає коментарів:

Дописати коментар