четвер, 18 травня 2023 р.

Школи напередодні канікул проведуть заходи з безпеки учнів

 

Міністерство освіти і науки пропонує школам перед початком літніх канікул провести заходи з учнями, присвячені питанням безпеки життєдіяльності школярів під час канікулярного часу.

Відповідні рекомендації спрямовані обласним департаментам освіти і науки.

Зокрема, у МОН рекомендують школам  організувати проведення інструктажів із здобувачами освіти з питань безпеки життєдіяльності, дій у разі оголошення повітряної тривоги, правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, профілактики шлунково-кишкових захворювань.

Також учням має бути роз'яснено правила поведінки в громадських місцях, а також поводження з незнайомими людьми та предметами, правила користування громадським транспортом, попередження травмування на об’єктах залізничної інфраструктури, правила поводження на річках і водоймах тощо.

Окрім того, учителі мають провести роз’яснювальну роботу серед школярів щодо правил поведінки в умовах підвищення температури повітря, попередження випадків перегрівання на сонці, порядку надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок нещасних випадків, а також безумовного дотримання обмежень задля запобігання поширенню COVID-19.

Детальніше…

Немає коментарів:

Дописати коментар