пʼятницю, 17 червня 2022 р.

Школи отримали рекомендації щодо облаштування укриттів

 

Керівники закладів освіти отримали рекомендації щодо організації укриття в об'єктах цивільного захисту персоналу та дітей (учнів, студентів) закладів освіти.

Рекомендації розроблені Державною службою України з надзвичайних ситуацій з метою приведення фонду захисних споруд у готовність до використання.

Відповідно до документа, укриття мають розміщуватись у підвальному або цокольному поверхах, а за умови наявності огороджувальних будівельних конструкцій – на першому поверсі будівлі.

Вони мають бути забезпечені електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізації, мати примусову або природну вентиляцію. За відсутності в об’єктах будівництва водопостачання і каналізації вони повинні мати окремі приміщення для встановлення виносних баків для нечистот.

Укриття мають бути забезпечені не менше ніж двома евакуаційними виходами, один з яких може бути аварійним. У разі планування укриття у споруді подвійного призначення або найпростішому укритті місткістю менше 50 осіб у ньому допускається наявність одного евакуаційного виходу.

Детальніше…


Немає коментарів:

Дописати коментар