середу, 29 грудня 2021 р.

"Сучасний простір медіаграмотності та перспективи його розвитку", третє онлайн-засідання творчої групи учителів, які відповідають за впровадження медіаосвіти

 


У Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти у рамках Всеукраїнського експерименту «Організація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику» 28 грудня 2021 року проведено третє онлайн-засідання творчої групи учителів «Сучасна медіаосвітня практика в закладах освіти», які відповідають за впровадження медіаосвіти, на тему «Сучасний простір медіаграмотності та перспективи його розвитку».

Мета проведення засідання проблемної групи: забезпечення педагогів знаннями, вміннями, навичками використання сучасних інформаційних технологій в освітньому процесі; окреслити перспективи розвитку сучасного медіапростору.

Мета проведення проблемної групи: забезпечення педагогів знаннями, уміннями, навичками використання медіатехнологій в освітньому процесі; створення вебквестів для реалізації творчого потенціалу вчителів та здобувачів освіти.

Питання "Впровадження технології Вебквест в освітній процес" висвітлила О.В. Городецька, доцент кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук. Учасники творчої групи мали змогу детально познайомитися із класифікацією, структурою та елементами вебквестів.

Мочук О.Б., методист центру інформатики, ІКТ і дистанційної освіти, окреслила особливості застосування онлайн-інструментів для створення та проведення навчальних вебквестів.

У теплій та дружній атмосфері учасники творчої групи взяли участь у медіаосвітньому калейдоскопі "Вебквест як засіб створення розвивального освітнього середовища" та презентували досвід участі у Всеукраїнському експерименті.

Немає коментарів:

Дописати коментар