четвер, 1 липня 2021 р.

Обласний науково-методичний семінар на тему «Медіаосвіта як інноваційний напрям діяльності керівника закладу освіти»

 

17 червня 2021 року в режимі онлайн у рамках Всеукраїнського експерименту «Організація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику» відбувся обласний науково-методичний семінар на тему «Медіаосвіта як інноваційний напрям діяльності керівника закладу освіти». У роботі семінару взяли участь керівники закладів освіти – учасників експерименту.

Метою заходу було обговорення шляхів, засобів, методів наскрізного та інтегрованого впровадження медіаосвіти у практику закладів освіти Тернопільської області. Зосередження уваги керівників закладів освіти – на основних завданнях коригувального етапу експерименту.

Вітенко І.М., заступник директора ТОКІППО з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва, кандидат географічних наук, привітав учасників заходу, побажав плідної праці та акцентував увагу керівників закладів освіти на важливості формування медіаграмотності учасників освітнього процесу як вимоги інформаційного суспільства.

У заході взяла участь Найдьонова Л.А., доктор психологічних наук, член-кореспондент НАПН України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, заступник директора з наукової роботи Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, член Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. Науковий керівник Всеукраїнського експерименту зосередила увагу учасників на сучасних освітніх тенденціях медіаграмотності та критичного мислення.

Брик Р.С., доцент, в.о. завідувача кафедри менеджменту і методології освіти, кандидат педагогічних наук, висвітлив питання «Медіакомпетентність як основа професійної компетентності керівника закладу освіти».

На важливих питаннях побудови наскрізної моделі впровадження медіаосвіти як частини освітнього процесу, акцентувала увагу присутніх Городецька О.В., доцент кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук.

Учасники семінару мали змогу у теплій атмосфері поспілкуватися та поставити запитання Любові Антонівні Найдьоновій. А також могли обговорити питання захисту дітей від потенційно шкідливих ефектів медіа та шляхів виховання такого споживача медіапродукції, котрий буде вимагати якісної інформації та зможе ефективно задовольняти свої інтереси, використовуючи засоби масової комунікації.





Немає коментарів:

Дописати коментар