понеділок, 22 лютого 2021 р.

Мінфін: Закон «Про освіту» не забезпечений фінансово

 

Закон України «Про освіту» не має фінансового забезпечення в частині необхідності підняття рівня найменшого посадового окладу вчителя до чотирьох прожиткових мінімумів.

Про це в інтерв’ю газеті «Освіта України» сказав заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

За його словами, Міністерство фінансів не проти підвищення рівня соціального забезпечення усім громадянам. Але треба зрозуміти: чи може держава собі дозволити це все реалізувати.

«У Законі України «Про освіту» прописано, що маємо підняти рівень найменшого посадового окладу до чотирьох прожиткових мінімумів, в іншій статті йдеться про три мінімальні заробітні плати. Ми звертали увагу, що ціна питання – близько 400 млрд гривень (а після підвищення «мінімалки» – значно більша). Чи є у держави можливість це профінансувати? Водночас у країні є і медики, наприклад, яким у зв’язку з пандемією COVID-19 теж треба підвищувати зарплату. Зрештою, є пенсіонери з невеликою пенсією», – наголошує Єрмоличев.

Він також зауважив, що зарплата вчителя залежить від багатьох складників: є посадовий оклад і різні види надбавок, загальна кількість яких може «набігати» до 40%.

Детальніше…

Немає коментарів:

Дописати коментар