понеділок, 30 листопада 2020 р.

IV регіональна науково-практична конференція «Використання технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти»

 

Постійне підвищення якості освіти та педагогічної діяльності – наша спільна мета. Досягнути її можливо лише спільними зусиллями у партнерській взаємодії.

26 листопада 2020 року, відповідно до плану роботи Тернопільського ОКІППО, на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet у режимі онлайн було проведено IV регіональну науково-практичну конференцію «Використання технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти».

Мета конференції – висвітлити актуальні теоретичні та практичні питання, які пов’язані з використанням технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти та визначити шляхи їх вирішення; об'єднати зусилля  науковців і практиків щодо вдосконалення системи управління закладами освіти.

У роботі конференції взяли участь науковці та освітяни із Дніпропетровської, Львівської, Тернопільської та Полтавської областей.

Пленарне засідання конференції відкрив вітальними словами Петровський О.М., директор Тернопільського ОКІППО, кандидат історичних наук, доцент. Олександр Миколайович висвітлив головні вектори розвитку сучасного закладу освіти в умовах змін. Вітенко І.М., заступник директора з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва ТОКІППО, кандидат географічних наук, наголосив учасникам заходу на інноваційній діяльності та дослідно-експерементальній роботі педагогів. Шайнюк Ю.Ч., заступник директора з питань моніторингу якості освіти та зовнішнього незалежного оцінювання ТОКІППО, ознайомив учасників з нормативно-правовим та інформаційно-методичним забезпеченням ЗНО-2021. Моравська Н.С., начальник управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області, висвітлила питання самооцінювання освітніх і управлінських процесів. Брик Р.С., доцент, в.о. завідувача кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук, закцентував увагу на основних підходах до оцінки професійної компетентності педагога.

Роботу в секціях розпочала Бабовал Н.Р., викладач кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат економічних наук. Надія Ростиславівна висвітлила сучасні підходи щодо управління закладом освіти в умовах Нової української школи. Городецька О.В., доцент кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук, представила учасникам конференції умови ефективного, свідомого, грамотного та безпечного використання медіазасобів керівниками закладів освіти у професійній діяльності.

Суховерська І.І., методист Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат історичних наук, представила принципи та механізми організації інклюзивного навчання для обдарованих дітей з використанням дистанційних технологій.

Далі у рамках конференції на секційному засіданні було порушено низку питань: управління закладом освіти; безперервний професійний розвиток педагогічних працівників; використання інноваційних підходів в організації методичної роботи з педагогічними кадрами; самомаркетинг педагога; дошкільна освіта в Україні, підходи та шляхи реалізації; використання технології «проєктна діяльність» у роботі з педагогами дошкільного закладу; соціалізація дошкільників в умовах реалізації завдань медіаосвіти та багато інших.

Висловлюємо слова подяки адміністрації Тернопільського ОКІППО: Петровському О.М., Вітенку І.М., Шайнюку Ю.Ч., а також колегам: Бачинській Н.Я., Жизномірській О.Я., Колодійчуку О.Я., Магері Т.В., Мартинів М.А., Соболяк Л.Є. за змістовні та ґрунтовні доповіді.

Інформативними та пізнавальними були виступи завідувачів/директорів закладів дошкільної освіти (Чепиги М.Я., Кравчук В.П., Череп Г.П., Плецан Г.І., Побурини Л.О.), а також вихователів-методистів (Антошків О.В., Міщанчук С.О.), які поділилися СХОДИНКАМИ УСПІХУ з досвіду роботи ЗДО.

За підсумками роботи конференції буде видано збірник тез.

Щиро дякуємо всім учасникам конференції за спільну роботу!














Немає коментарів:

Дописати коментар