суботу, 16 листопада 2019 р.

III регіональна науково-практична конференція «Використання технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти»


14 листопада 2019 року у Тернопільському ІППО проведено III регіональну науково-практичну конференцію «Використання технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти».
У роботі конференції взяли участь науковці, керівники закладів освіти та практики освітньої галузі, зокрема тези на адресу оргкомітету надіслали доктори та кандидати наук з України, Польщі, Словаччини.
Організатором конференції була кафедра менеджменту і методології освіти інституту, модератор конференції - доцент, в.о. завідувача кафедри, кандидат педагогічних наук Брик Р.С. На конференції розглядались актуальні практичні та теоретичні питання, пов’язані з використанням технологій менеджменту якості в управлінні закладами освіти.

На пленарному засіданні з вітальним словом до учасників конференції звернувся директор інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат історичних наук, доцент Петровський О.М. та розкрив стратегію проведення змін у системі освіти. Заступник директора з науково-методичної роботи та міжнародного співробітництва, кандидат географічних наук Вітенко І.М. окреслив теоретико-методологічні основи інноваційного освітнього експерименту. Питання стратегії розвитку освітніх оцінювань у сфері загальної середньої освіти в Україні до 2030 р. висвітлив Шайнюк Ю.Ч., заступник директора з питань моніторингу якості освіти та зовнішнього незалежного оцінювання.
У ході пленарного засідання, представила доповідь «Реалізація політики академічної доброчесності як обов’язкова складова управлінських процесів закладу освіти» Задорожна О.М., головний спеціаліст відділу моніторингу, позапланового контролю та взаємодії з органами місцевого самоврядування управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області.
Щербяк Ю.А., професор кафедри менеджменту і методології освіти, доктор пед. наук доповів щодо основних аспектів ефективності діяльності керівника навчального закладу. Проблеми психологічного супроводу організації та проведення освітніх вимірювань ЗЗСО проаналізував Кавецький В.Є., доцент, в.о. завідувача кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти.
З доповіддю «Методичний супровід підвищення рівня професійної компетентності педагогів громади в умовах становлення Нової української школи» виступила Загнибіда Наталія Михайлівна, завідувач методичним кабінетом, відділу освіти Байковецької сільської ради Тернопільського району.
Конструктивними та цікавими були виступи управлінців-практиків Гудими М.І., Кость О.М., Наконічевської О.В., Демчук Н.М. щодо модернізації управлінської діяльності в сучасних умовах.
Під час роботи конференції відбувався обмін думками із заявленої проблеми, узагальнено ідеї, визначено ефективні шляхи розвитку професійного потенціалу керівників закладів освіти.
За підсумками роботи конференції буде видано збірник тез.










Немає коментарів:

Дописати коментар