суботу, 24 березня 2018 р.


Тренінг «Шляхи та засоби формування медіаграмотності особистості в закладах освіти»

Відповідно до плану реалізації завдань всеукраїнського експерименту «Стандартизація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику» 21 березня 2018 року у Тернопільському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся тренінг «Шляхи та засоби формування медіаграмотності особистості в закладах освіти», який провела Городецька О.В., викладач кафедри менеджменту і методології освіти, кандидат педагогічних наук.

Під час роботи педагогів було ознайомлено із актуальними проблемами розвитку та впровадження медіаосвіти в освітній процес закладів освіти. Учасники тренінгу змогли обмінятися досвідом та інноваційними ідеями щодо підвищення ефективності формування медіаграмотності особистості. Аналіз наявного досвіду з питань створення психолого-педагогічного середовища для формування медіаграмотності та медіакультури особистості в сучасному освітньому процесі дозволив закріпити отримані теоретичні знання на практиці.
Проведені практичні тренінгові вправи з розвитку медіаграмотності та медіакультури особистості, розглянуті приклади впровадження медіатехнологій на уроках сприяли реалізації поставлених завдань. Під час рефлексії усі учасники тренінгу звернули увагу на актуальність теми, оскільки медіаграмотність – це необхідне вміння для сучасної особистості. Усі учасники тренінгу отримали іменні сертифікати про проходження навчання із вказаною кількістю годин.

Немає коментарів:

Дописати коментар