понеділок, 12 лютого 2018 р.

Всеукраїнський експеримент із медіаосвіти на 2017–2022 роки «Стандартизація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику»




Щоб бути по-справжньому грамотним,
Ви повинні бути грамотними у світі медіа.
Маршал Маклюен
Медіа так інтегрувалися у наше життя і в наш повсякденний побут, що ми їх уже просто не помічаємо. Засоби масової комунікації мають надзвичайно потужний вплив на засвоєння ціннісних орієнтирів особистості, моральних норм та принципів.
Медіаосвіта є частиною основних прав громадянина будь-якої країни на свободу самовираження та права на інформацію.
Медіаосвіта (за О. Федоровим) – частина освітнього процесу, спрямована на формування в суспільстві медіакультури, підготовку особистості до безпечної та ефективної взаємодії із сучасною системою мас-медіа, включаючи як традиційні (друковані видання, радіо, кіно, телебачення), так і новітні (комп’ютерно опосередковане спілкування, Інтернет, мобільна телефонія) медіа з урахуванням розвитку інформаційно-комунікаційних технологій.
З огляду на важливість та актуальність питання впровадження медіаосвіти Міністерство освіти та науки України 18.08. 2017 року видало наказ Про проведення Всеукраїнського експерименту за темою «Стандартизація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику».

Немає коментарів:

Дописати коментар