суботу, 23 грудня 2017 р.

"Критичне мислення та медіаграмотність у початковій школі"


15–16 грудня 2017 року в с. Зазим’я, Київської обл. відбувся семінар «Критичне мислення та медіаграмотність у початковій школі». Городецька О.В., викладач кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, стала учасницею цього науково-методичного заходу.

У рамках семінару розглядалися актуальні питання взаємозв’язку нової української школи та впровадження медіаосвіти. Із вітальним словом до присутніх звернулася Волошенюк Оксана, менеджер медіаосвітніх програм Академії української преси науковий співробітник відділу кіномистецтва і телебачення ІМФЄ ім. М. Рильського НАН України. А також нею були визначені базові поняття: медіаосвіта, медіаграмотність та висвітлено сучасний концепт медіаграмотності.

Актуальними та цікавими були методики розвитку критичного мислення, запропоновані Валентиною Потаповою. Особливу увагу звернула на важливість формування в учнів молодших класів навичок декодування тексту та розвитку їхньої візуальної грамотності.

Галина Дегтярьова представила практичні методики викладання в початковій школі медіаосвіти та медіаграмотності. Інна Іванова окреслила досвід упровадження в початковій школі авторської програми «Я у медіапросторі».

Розвиток критичного мислення, навичок декодування медіаповідомлень, вміння створювати власний медіапродукт – нагальна потреба, що відповідає сучасним тенденціям розвитку особистості учнів молодших класів.

Немає коментарів:

Дописати коментар