середу, 15 листопада 2017 р.

I регіональна науково-практична конференція «Використання технологій менеджменту якості в управлінні навчальними закладами»

13 листопада 2017 року у м. Тернополі проведено I регіональну науково-практичну конференцію «Використання технологій менеджменту якості в управлінні навчальними закладами», організатором якої є Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти. На конференції розглядались актуальні практичні та теоретичні проблеми, пов’язані з використанням технологій менеджменту якості в управлінні навчальними закладами.
У роботі конференції взяли участь науковці, керівники закладів освіти та практики освітньої галузі, зокрема тези на адресу оргкомітету надіслали доктори наук та кандидати наук з України та Польщі.
На пленарному засіданні з вітальним словом до учасників конференції звернулися: Зварич Г. В., заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації;  Петровський О. М., кандидат історичних наук, доцент, директор Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти.
У ході пленарного засідання, що проходило в актовій залі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, виступила Зварич Г. В., заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, яка розкрила основні аспекти модернізації управлінської діяльності керівників закладів освіти на засадах інноваційних підходів; Брик Р.С., доцент, в.о. завідувача кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук, зробив глибокий аналіз правової компетентності як важливої складової управлінської діяльності керівника закладу освіти; детально розповіла про структуру та специфіку оцінювання рівня професійного розвитку педагога загальноосвітнього навчального закладу у форматі атестації Боднар О.С., доцент кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, доктор педагогічних наук. З доповіддю «Концептуальні засади моніторингу якості освітньої діяльності в управлінні навчальним закладом» виступив Щербяк Ю. А., професор кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, доктор педагогічних наук. Городецька О.В., викладач кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук, висвітлила питання медійно-інформаційної грамотності як життєво необхідної навички керівника навчального закладу. Конструктивними та цікавими були виступи доповідачів  Балан Г.М., Соколовської Г.Я.
Науковці і практики продовжили свою роботу на секційних засіданнях, тематика яких окреслена такими напрямами:
 механізми публічного управління в освітній галузі в контексті євроінтеграційних процесів;
·модернізація управлінської діяльності керівників навчальних закладів в умовах освітніх змін;
· інформаційно-комунікаційні технології в управлінні навчальним закладом;
· оцінювання якості освіти у навчальному закладі;
·науково-методичний супровід професійного зростання методичних, керівних педагогічних кадрів в контексті реалізації Концепції «Нова українська школа».
Під час роботи конференції відбувався обмін думками із заявленої проблеми, узагальнено чимало цікавих ідей, визначено ефективні шляхи вдосконалення системи управління закладами та установами освіти.
За підсумками роботи конференції буде видано збірник тез.


Немає коментарів:

Дописати коментар