понеділок, 3 квітня 2017 р.

Медіаграмотність як життєво необхідна навичка розвитку та формування культури особистості


   31 березня – 1 квітня 2017 року в м. Києві відбулася П’ята міжнародна науково-методична конференція «Практична медіаграмотність: міжнародний досвід та українські перспективи». Фокус конференції: медіаосвіта і критичне мислення в початковій школі.
     Городецька О.В., викладач кафедри менеджменту методології освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук висвітлила питання «Виховання культури користувача Інтернету як основи формування високих моральних якостей та громадянської позиції дітей молодшого шкільного віку» у ракурсі напряму роботи конференції «Медіаграмотність як життєво необхідна навичка в сучасному соціально-політичному та культурному полі України». 
     У сучасному світі рівень зацікавленості глобальною інформаційною мережею Інтернет усіма верствами суспільства зростає з кожним днем. Кількість її користувачів різко збільшується і вже досягла 40 мільйонів. Всі знають, що для того, щоб користуватися Інтернетом, потрібно щонайменше комп'ютер чи телефон і модем. Необхідно пам’ятати, що комп’ютер для дітей є інструментом навчання і розвитку, а не тільки розваг та ігор. Незважаючи на широкі можливості віртуального спілкування, воно не може виключати і замінювати реальних стосунків між людьми. Необхідно сприймати мережу як інструмент пізнання і можливості підтримки контактів, поводитись у ній активно, ефективно, безпечно, культурно та з користю для свого розвитку. Саме тому розвиток медіаграмотності та медіакультури є надзвичайно важливим фактором формування морально-етичних якостей та громадянської позиції особистості.
Детальніше...

Немає коментарів:

Дописати коментар