понеділок, 3 квітня 2017 р.

Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційний менеджмент у закладах освіти».

21 березня 2017 р. у Житомирському державному університеті імені Івана Франка уже вп’яте відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційний менеджмент у закладах освіти». У науковому заході взяли участь 120 учасників з освітніх установ різних рівнів акредитації.
Одним з організаторів конференції була кафедра менеджменту та методології освіти ТОКІППО в особі Боднар Оксани Степанівни, доктора педагогічних наук, доцента кафедри.  

Розпочав конференцію привітальним словом ректор університету Петро Саух.  Зокрема, він наголосив на наступному: «Інноваційна діяльність у всьому світі вважається ключовим фактором економічного розвитку і соціального прогресу. Тому ще з 2005 року ЖДУ зробить три найпотужніших кроки у цьому напрямку. Так, нами було зроблено навчально-виробничий комплекс з ЗАТ «Електровимірювач», що дає можливість практично реалізувати теоретичні досягнення. Друге, ми зробили навчально-науковий комплекс «Полісся», що включає 23 навчальні заклади Житомирщини. Це дає можливість проводити моніторинг можливостей наших випускників, як вони працюють, на що ми маємо звертати увагу. І, безперечно, розгорнули активну діяльність міжнародну, щоб вивчити, як це робиться за кордоном. В освіті на сьогоднішній день основним є те, щоб школу знання ми перетворили на школу успіху».
Пленарне засідання розпочала Боднар Оксана, доповіддю  «Функція прийняття управлінського рішення в технологічному контексті», у якій розкрила останні наукові здобутки у теоретичному обґрунтуванні управлінського рішення та окреслила проблеми практичного моделювання рішень на рівні навчального закладу.
На конференції також виступили з доповідями Тимошко Г. М., доктор педагогічних наук, доцент  (УМО); Казлакова Г.Є., доктор педагогічних наук, професор (НАПН України),  Мельник В.К., кандидат педагогічних наук доцент (НАПН України); ШансковаТ.І., доктор наук, професор (Житомирський держаний університет).
Головними темами конференції 2017 року стали трансфер інновацій у системі управління загальноосвітніми навчальними закладами, вітчизняні та зарубіжні концепції інноваційного менеджменту в закладах освіти, визначення рівня управлінської компетентності керівників закладів освіти, управління навчальними закладами на засадах інноваційних технологій,· адаптивний підхід у професійній підготовці майбутніх керівників установ та організацій у сфері освіти, інноваційний менеджмент у дошкільних навчальних закладах, професійне та особистісне становлення менеджера освітніх закладів,· здоров’язбережувальні технології - чинник інноваційного менеджменту та особливості інноваційного менеджменту в навчальних закладах державної служби зайнятості. В завершення роботи конференції учасники отримали сертифікати та збірник тез доповідей у двох частинах. Також за результатами Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційний менеджмент у закладах освіти» прийнято практичні рекомендації щодо висунутих ідей та пропозицій, окреслено перспективні напрями проведення подальших науково-практичних досліджень проблематики застосування інноваційного менеджменту в закладах освіти.
В конференції заочну участь брали  працівники ТОКІППО:  Брик Р.С., Городецька О.В., Грицюк Т.В., Барська Н.П., Ящишин І.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар