пʼятниця, 7 червня 2024 р.

Усе про безпеку дітей і підлітків в інтернеті

 

Пропонуємо матеріали про безпечну поведінку та безпечне онлайн-спілкування дітей і підлітків у мережі Інтернет.

Інтернет є не лише важливим джерелом інформації, але і способом комунікації, який нівелює перешкоди для спілкування. Сучасні діти й підлітки проводять усе більше часу в інтернеті.

Аж ніяк не кожна дитина володіє достатнім рівнем знань щодо ризиків у цифровому середовищі та навичками безпечної поведінки в цифровому просторі. Діти мають право отримувати знання та підтримку у використанні цифрового середовища. 

Комунікація у віртуальному просторі має свої особливості. Так, інформаційно-комунікаційні технології є важливим інструментом у житті дітей під час здобуття освіти, соціалізації, самореалізації. Водночас, безконтрольне та безвідповідальне їх використання несе ризики для здоров’я, розвитку та благополуччя дітей.

Детальніше…

Строки вступу на фахового молодшого бакалавра

 

Особи, які можуть вступати на фахового молодшого бакалавра (денна форма навчання) поділяються на три категорії:

·         ті, що вступають на основі базової загальної середньої освіти;

·         ті, що вступають основі повної загальної або профільної середньої освіти;

·         інші категорії (ті, що вступають на основі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника та інші).

Строки вступу для кожної з цих категорій відрізняються. Також різняться строки вступу для тих абітурієнтів, хто вступає на іншу (крім денної та дуальної) форму навчання (тобто планує навчатися заочно).

Детальніше…

Вступникам до регіональних вишів підвищать конкурсний бал

 

Абітурієнтам, які вступатимуть до закладів вищої освіти, що розташовані у прифронтових та прикордонних областях, підвищать конкурсний бал за рахунок застосування регіонального коефіцієнту.

Відповідні зміни унормовані оновленим Порядком прийому на навчання до вишів.

Як відомо, регіональний коефіцієнт – це коефіцієнт, на який множиться конкурсний бал, якщо вступник обирає заклад вищої освіти, розташований у певному регіоні.

Тому для вступників, які оберуть для вступу виші у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях, їхній конкурсний бал буде множитись на коефіцієнт 1,07.

Для вступників до закладів вищої освіти у у Дніпропетровській, Полтавській областях, а також Бучанському районі Київської області, буде застосований коефіцієнт 1,04.

Для вступників до вишів усіх інших регіонів коефіцієнт дорівнюватиме 1,00.

Детальніше…